Passie voor schilderen

Graag vertel ik je iets over mijn passie voor schilderen. Creatief bezig zijn betekent voor mij een vorm van totale vrijheid. Ik creëer een eigen wereld of fantasie, ik ben diegene die mag bepalen. Dat is een geweldige ervaring die ik telkens opnieuw mag ervaren met een nieuw doek. De wereld, emoties terug laten komen in mijn schilderij is boeiend om te zien ontstaan. De natuur is een grote inspiratiebron voor mij en put daar veel positieve energie uit. Regelmatig ben ik in de natuur te vinden. Belangrijk is dat ik ruimte en stilte ervaar, waardoor de creativiteit weer kan komen opborrelen. Tijdens het schilderen,creëren van een schilderij zit ik bijna “in” het schilderij, een soort van meditatieve toestand. Soms komt er out of the blue iets in mijn hoofd op.Vaak ook doordat ik geraakt word door een afbeelding of woord wat iemand zegt en ik vervolgens daar een creatieve ingeving bij krijg. Ik kan zelf al mijn creativiteit er in leggen en daardoor wordt het een uniek stukje kunst!

schilderij engel van cindy pots